Πώς δουλεύουμε

Δουλεύουμε πρωτογενώς με αντικείμενα από χρυσό, ασήμι, λευκόχρυσο και πλατίνα. Σε δεύτερο επίπεδο εργασίας έχουν προστεθεί τα επίχρυσα, επάργυρα, ο χαλκός, ο κασσίτερος, το αλουμίνιο, ο αλπακάς και το ατσάλι, χάρη στην απόκτηση εξειδικευμένου μηχανολογικού εξοπλισμού, ο οποίος έχει επίσης επιτρέψει και τη χάραξη σε πλεξιγκλάς, ξύλο, πολυμερή πλαστικά – και πολύ πρόσφατα, σε γυαλί.

Αναλαμβάνουμε τη σχεδίαση και τη χάραξη οποιουδήποτε δημιουργικού σχεδίου της επιλογής σας, και επιπρόσθετα μπορούμε να δημιουργήσουμε το δικό σας σχέδιο. Χαρακτηριστικό παράδειγμα, είναι το προσωπικό σύμπλεγμα γραμμάτων με τα αρχικά σας. Επιπλέον, διαθέτουμε ευρεία γκάμα γραμματοσειρών, από την οποία έχουμε επιλέξει αυτές που θεωρούμε ότι θα έχουν το καλύτερο αισθητικό αποτέλεσμα, πάντα σε ότι αφορά τη χαρακτική απεικόνιση. Όμως, σε κάθε περίπτωση, εφόσον η δική μας πρόταση δεν καλύπτει τα δικά σας αισθητικά κριτήρια, μπορούμε πάντα να αξιοποιήσουμε τη γραμματοσειρά που εσείς θα μας δώσετε, σε ηλεκτρονική μορφή.

Επίσης, είναι εφικτή η πιστή αντιγραφή χειρόγραφων σκίτσων ή και του γραφικού χαρακτήρα σας – κάτι που γίνεται με απόλυτη ακρίβεια και εντυπωσιακό αποτέλεσμα. Κατ’ επέκταση, οποιαδήποτε ζωγραφική ή εικαστική απεικόνιση μπορεί επίσης, αφού προηγηθεί το στάδιο της ψηφιακής σχεδιαστικής επεξεργασίας, να μετατραπεί από φωτοσκίαση σε γραμμοσκίαση (από χρώμα σε γραμμικό σχέδιο) και να χαραχθεί στην επιφάνεια που επιθυμείτε.

Η χάραξη μπορεί να γίνει επιφανειακά και με βάθος: (σκάψιμο εσώγλυφο και εξώγλυφο) εφόσον το υλικό και το πάχος του αντικειμένου το επιτρέπει. Η διεργασία της χάραξης με βάθος, όμως, αποτελεί μια πιο απαιτητική και χρονοβόρα διαδικασία σε σύγκριση με την επιφανειακή χάραξη – και συνεπώς αυξάνει το χρόνο και το συνολικό κόστος της διαδικασίας. Για το λόγο αυτό, προτείνεται και αξιοποιείται κυρίως στους δυο ακόλουθους τομείς εργασίας: Στο μοναδικό κομμάτι – που όμως προορίζεται για τη δημιουργία αντιγράφων (μήτρα μοντέλου) – καθώς και στην παραγωγή ικανής ποσότητας αντικειμένων (παραγωγική εργασία).

Background Heading

Engravedesigns

Background Heading

Μονογυιός Α. Ιωάννης | Υπηρεσίες χάραξης

Κορνάρου 9, Αθήνα 105 63 | 210 3228 030